Bábovka so šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: renica

Už som skúšala veľa receptov na bábovky,od olejovej až po tvarohovú,ale tento sa mi veru páči najviac. Mám ho od priateľovej maminy. Tak som si ho teraz trošku prisvojila :) Nie je vôbec mastná a cesto je ľahučké. Na raňajky s "kakavkom" ako stvorená :)

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame práškový cukor a vanilkový cukor spolu so žĺtkami. Teda lepšie povedané, upatláme si hustú hmotu. Hneď pri tomto prvom bode som sa chytala za hlavu, že čo z tohoto vznikne za zázrak :) Vôbec sa nesnažte toto čudo klasicky vyšľahať.
  2. K tejto hustej mase pridáme vyšľahané bielka. Len to zľahka premiešame.
  3. Pridáme sódu bikarbónu a múku.
  4. Na záver do cesta vmiešame vyšľahanú šľahačku.
  5. Časť cesta odoberieme a zmiešame s kakaom. Formu vymastíme maslom a ja vysypávam strúhankou, nie múkou. Vylejeme do formy najskôr svetlé, potom tmavé cesto a nejakým spôsobom,napríklad nožom alebo čo už mame po ruke,spravíme mramorovanie. Mne sa to nikdy nepodarí podľa mojich predstáv,ale nevadí. Aj snaha sa cení :)
  6. Po upeční.
  7. Aj keď sa cesto zdá byť husté a ťažké,nakoniec z neho vznikne jemná bábovka.