Bábovka čokoládovo-orechová
Autor receptu: 58vlasta
Nedávno som upiekla túto bábovku. Pri raňajkách len sa tak po nej zaprášilo. Nemalo čo zostať na ďalší deň...
15 minút príprava |
30 - 40 minút na 180 °C |
Postup
- V mise vymiešame žĺtky s cukrom, potom po troške vlievame olej a vymiešame do peny. Potom do toho primiešavame striedavo mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a 1 vreckom čokoládového pudingu. Ďalej vmiešame pomleté orechy a môžeme pridať namočené hrozienka.
- Nakoniec zľahka vmiešame sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme do bábovkovej formy, vymastenej a vysypanej strúhankou alebo hrubou múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi pol hodiny.
- Po pol hodine skúsime špajlou, či je upečená, ak nie, ešte dopečieme.