Babka (fotorecept)
Autor receptu: babav
Popularny coffee cake(kolac ku kave),ktory ma viacero variacii, co sa tyka tvaru
a plnky.Preco sa vola Babka? Dohadov je dost, mne sa najviacej pozdava ten,
ktory vyjadruje vdaku babickam za dobry kolacik.
Moja Babka ma tvar babovkovy,plnku skoricovo orechovu.
10 porcií |
20+180 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- V teplej vode rozpustime 1 cl cukru , primiesame suche drozdie a nechame vykysnut;
- Vykysnute kvasnice primiesame k rozslahanym zltkam s mliekom , vanilkou a solou.
Maslo a cukor vymiesame do penista,pomaly primiesame zltkovu zmes ; potom po troche pridavame muku a vypracujeme vlacne nelepive cesto.Prikryjeme a nechame na teplom mieste kysnut aspon 2 hodiny .
- Pripravime si plnku,zmiesanim uvedenych ingrediencii.
- Vykysnute cesto rozgulame na pomucenej doske.
- Rovnomerne nan nanesieme pripravenu plnku;
- Zrolujeme do zavinu;
- Vlozime do formy a nechame v nej este kysnut aspon 1 hodinu;vykysnutu Babku pecieme 30 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C;
- Po upeceni a miernom vychladnuti Babku vyklopime na tanier;
- Pocukrujeme ,krajame a servujeme!