Babka (fotorecept)

Autor receptu: babav

Popularny coffee cake(kolac ku kave),ktory ma viacero variacii, co sa tyka tvaru a plnky.Preco sa vola Babka? Dohadov je dost, mne sa najviacej pozdava ten, ktory vyjadruje vdaku babickam za dobry kolacik. Moja Babka ma tvar babovkovy,plnku skoricovo orechovu.

10
porcií
20+180 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. V teplej vode rozpustime 1 cl cukru , primiesame suche drozdie a nechame vykysnut;
  3. Vykysnute kvasnice primiesame k rozslahanym zltkam s mliekom , vanilkou a solou. Maslo a cukor vymiesame do penista,pomaly primiesame zltkovu zmes ; potom po troche pridavame muku a vypracujeme vlacne nelepive cesto.Prikryjeme a nechame na teplom mieste kysnut aspon 2 hodiny .
  4. Pripravime si plnku,zmiesanim uvedenych ingrediencii.
  5. Vykysnute cesto rozgulame na pomucenej doske.
  6. Rovnomerne nan nanesieme pripravenu plnku;
  7. Zrolujeme do zavinu;
  8. Vlozime do formy a nechame v nej este kysnut aspon 1 hodinu;vykysnutu Babku pecieme 30 minut v rure predhriatej na 180 stupnov C;
  9. Po upeceni a miernom vychladnuti Babku vyklopime na tanier;
  10. Pocukrujeme ,krajame a servujeme!