Babičkin šťavnatý jablkový koláč

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

20
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu náplne jablká umyjeme, olúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricovým cukrom.
  2. Na prípravu cesta ručne vypracujeme v mise z múky, cukru, vanilínového cukru a masla alebo margarínu mrveničku. Z mrveničky odoberieme asi 4 vrchovaté PL, ktoré odložíme bokom a do zvyšku zmesi pridáme vajcia, kypriaci prášok a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vymiešame dohladka.
  3. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Na vrch poukladáme jablká a posypeme mrveničkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 30 minút
  4. Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
  5. <b>Tip:</b> Namiesto jabĺk môžeme použiť napr. hrušky, slivky alebo kompótované marhule.