Babičkin šťavnatý jablkový koláč
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
20 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 160-180 °C |
Postup- Na prípravu náplne jablká umyjeme, olúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricovým cukrom.
- Na prípravu cesta ručne vypracujeme v mise z múky, cukru, vanilínového cukru a masla alebo margarínu mrveničku. Z mrveničky odoberieme asi 4 vrchovaté PL, ktoré odložíme bokom a do zvyšku zmesi pridáme vajcia, kypriaci prášok a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vymiešame dohladka.
- Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Na vrch poukladáme jablká a posypeme mrveničkou.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3<br />
Doba pečenia: asi 30 minút
- Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
- <b>Tip:</b>
Namiesto jabĺk môžeme použiť napr. hrušky, slivky alebo kompótované marhule.
|