Ázijské rezance

Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept)

Autor receptu: norikus

Recept som rozdelila na základné suroviny a doplnkové. Dokonca aj mäso môžeme vynechať a výsledné rezance budú aj tak chutiť skvelo a nič im nebude chýbať :)

8
porcií
10 (+ namáčanie reza minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si suroviny. Na obrázku mi chýbajú dve základné suroviny - mrkva a cibuľa.
  2. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Ak sú plátky príliš dlhé, môžme ich prekrojiť na polovicu
  3. Cibuľu nakrájame na veľké kusy a mrkvu najskôr na kolieska, tie si pridržíme a nakrájame ich na pásiky.
  4. Vajíčka v miske rozhabarkujeme a pridáme 2 lyžice rybacej omáčky. Cibuľu dáme smažiť na veľký plameň a keď začne chytať farbu, pridáme k nej na kraj panvice či woku vajíčko.
  5. Počkáme, kým je vajíčko takmer hotové a rozbijeme ho vareškou na malé kúsky. Pridáme kuracinu a prevraciame jednotlivé kúsky, aby sa opiekli zo všetkých strán. Opekáme krátko, možno 3 minúty.
  6. Pridáme nakrájanú mrkvu, opekáme krátko, 2 minúty a skontrolujeme, či je mrkva jemne osmahnutá, ale stále chrumkavá. Skontrolujeme aj mäso - skúsim vareškou prekrojiť kúsok a ak to ide jednoducho, mäso je hotové.
  7. Rezance sme si namočili cca na pol hodinku do teplej vody. Nie je potrebné ich variť.
  8. Pridáme rezance do woku. Pridáme tmavú sójovú omáčku. Podľa potreby môžeme pridať ešte aj lyžicu rybacej omáčky. Premiešame a odstavíme.
  9. Nakoniec pridáme nakrájanú pekinskú kapustu, prípadne papriku alebo inú zeleninku, ktorú chceme, aby chrumkala a premiešame.