Avokádovo-tuniaková nátierka (fotorecept)
Autor receptu: amelie
Túto nátierku robievam na zelený štvrtok, je zelená od avokáda a byliniek, recept som pred rokmi našla v nejakom francúzskom časopise o varení
Postup
- Zo zrelých avokád vyberieme kôstky a avokáda hneď polejeme šťavou z citróna. Tuniaka scedíme a posekáme bylinky a jarné cibuľky aj s vňaťou
- Všetko vložíme do misy, avokádo aj tuniaka rozpučíme vidličkou, pridáme syr, horčicu, soľ a korenie, dobre premiešame, zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme asi na dve hodiny do chladu. Potom nátierku znova premiešame a podávame na hrianke alebo na celozrnnom chlebe. Niekedy sa sa nepodarí zohnať Philadelphiu, môžeme ju nahradiť Lučinou bez príchute.
- Nátierka je naozaj zelená, neviem, či zradil foťák, osvetlenie, tanier alebo ja..:-)