Arašidové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend som urobila arašidové rezy..sú plnené dvojakou plnkou kávovou a rumovou..na vrch som použila bielkovú penu, ktorú som potom poliala cik-cak čokoládovou polevou..

16
porcií
60 minút
príprava
5x7 minút
na 180 °C

Postup

  1. Preosiala som si múku, pridala som soľ,cukor,maslo, žltky, prášok do pečiva, podľa potreby smotanu..
  2. cesto som zmiesila a poriadne vypracovala...rozvážila som ho na 5 rovnakých dielov..
  3. na pečiacom papieri som si všetky časti rozvaľkala na 22x33 cm. s cestom sa dobre pracuje..
  4. arašidy som si nožom pokrájala na menšie kúsky,,,,je dobre ich krájať čo najmenšie, lebo pri krájaní krehkého zákusku sa robia v ceste diery..
  5. každý diel vyvaľkaného cesta som potrela paradajkovým lekvárom a posypala arašidmi..
  6. keď som mala všetky cestá pripravené zapla som si trúbu a nechala som ju vyhriať na 180 st..každý diel sa piekol 7 minút...treba pri tom stáť, lebo sa rýchlo upečie...keď okraje cesta zhnednú, treba vybrať z trúby...nenechať úplne vysušiť, lebo sa láme..
  7. kým sa cestá chladili,pripravila som si krém..v mlieku som vymiešala cukor, krupicu, vanilku a uvarila polohustú kašu..ešte do teplej som vmiešala maslo a nechala som ho za stáleho miešania roztopiť..
  8. krém som rozdelila na 2 rovnaké časti...do jednej som pridala 2 lyžice nescafe.. a do druhej som pridala 2 lyžice rumu...všetko som spolu vymiešala..uložila do chladničky stuhnúť...
  9. zostavovala som koláč...na spodok som dala prvý plát, ktorý som potrela kávovým krémom..zakryla som ho druhým plátom cesta..
  10. ďalší plát som potrela rumovým krémom a zakryla som ho štvrtým plátom cesta..
  11. položila som posledný...zakryla som ho pečiacim papierom a uložila na noc do chladničky, pričom som koláč zaťažila ...ráno som z odložených bielkov s pridaním cukru vyšľahala tvrdý sneh a pridala som citrónovú šťavu...sneh som preložila do hrnca a nad parou som ho uvarila do husta...potrela som vrch koláča a nechala stuhnúť...
  12. keď bielková pena stuhla, urobila som klasickú čoko polevu a cik-cak som pokvapkala celý koláč a dala stuhnúť do chladničky...a zabudla som pred krájaním odfotiť...horúcim nožom som pokrájala na rezy...vrch som ozdobila odloženými drvenými arašidmi...prajem vám dobrú chuť..