Apetitka zo zelenej papriky (fotorecept)
Autor receptu: danja301
Recept pochadza z Macedonska je to take meze zajedanie s aperitivom ,obycajne
rakijou pred hlavnym chodom ,pripravuje sa v lete,ale je to zimne jedlo ,trochu pikantne
,ale vynikajuce asi ako vsetky zeleninove balkanske zavaraniny.Robi sa zo specialnej
zelenej papriky,ktora je na povrchu potiahnuta akoby drsnou kozou ,takymi letokruhami
Myslim si vsak ,ze aj obycajna,tmavozelena paprika,podlhovasta,ak sa pripravi takymto
sposobom ,bude vynikajuca.
Postup
- Umyjeme a olupeme si paradajky,ak to nejde,obarime ich teplou vodou a nechame trochu postat.potom supku hravo stiahneme
- Umyjeme si papriky .Tento druh potiahnuty akoby kozou sa na Slovensku vyskytuje asi zriedkavejsie,ale myslim ,ze bez propblemov moze byt nahradeny zelenou paprikou
- Papriku si pokrajame na kolieska
- Do hrnca dame olej a ked zacne vriet pridame pokrajanu papriku
- Ak uz ma paprika konzistenciu ako vidime na obrazku ,vsetku papriku vyberieme z hrnca von
- Do oleja v hrnci pridame olupane a na kusky pokrajane paradajky
- Prazime ich ,kym sa prebytocna tekutina neodpari,miesame..,ak bude hustota zmesi taka,ze dokazeme urobit varechou cesticku,pridame do zmesi naspat papriky
- Prazime este asi 20 minut,stale miesame a pridavame ostatne ingrediencie,petrzlen ,cesnak, cukor,sol ,ocot
- Plnime do vysterilizovanych , este teplych flias,pevne zatvorime a dame do sucheho dinstu.Dobru chut;)