Ananásové rezy (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Už len kávičku a dobrú chuť :-)))

15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto : Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky, múku, cukor,
  2. sódu bicarbónu a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút pri teplote 160°C. Z vychladnutého cesta stiahneme papier na pečenie a po dĺžke rozkrojíme na tri diely.
  3. Ananásový krém: Ananásový kompót si precedíme. 150ml ananásovej šťavy zmiešame spolu so 40 g cukru, 30 g hladkej múky a 2 žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť.
  4. Medzitým si vymiešame 200 g masla s 80 g cukru a šťavou z jedného citróna do peny. Postupne pridávame vychladnutú kašu
  5. a na drobno nakrájené 2/3 ananásu z kompótu. ( 1/3 ananásu odložíme na ozdobenie ) Celé piškótové cesto natrieme džemom a prekrojíme ho na tri rovnaké časti. Natrieme krémom a priložíme s džemovou stranou dole. Stredný plát polejeme zvyšnou ananásovou šťavou.
  6. Opäť natrieme džemom, krémom a priložíme posledný piškótový plát. Po dĺžke opäť prerežeme a tak získame 2 pásy rezov. ( pozri druhú fotku, jeden rez je natretý bielym ananásovým krémom ) Povrch a bočné stranny natrieme krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou, alebo kokosom. Ozdobíme ananásom. ( Z tohto množstva vyjdu dva pásy ananásovách rezov, jeden si môžete posypať kokosom a druhý nastrúhanou čokoládou ).