Africko - slovenský zemiakový šalát

Autor receptu: 2010

Kedysi davno v afrike kde nebola majoneza nam poradili tento recept,a takto sme tam robili salat.Takze zemiakovy salat v avokadovej majoneze.

4-6
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky dame varit v supke do osolenej vody .Vyberiem a nechame ochladnut a nakrajame na kocky. Cibulu nakrajame na tenke pasiky a dame varit na niekolko minut do osolenej vody okyslenej vody. Petrzlen nakrajame na drobno.
  2. Zrele avokado vyskrabeme lyzicou a hned postriekame limetkovou stavou aby nam nezhnedlo . Pridame kyslu smotanu sol a korenie .Ked mame uplne zrele tak staci poriadne lyzicou premiesat , Ked je menej zrele dame do mixera .Ale aj tak je lepsie nechat par dni dozriet.
  3. U nas je to slanina u vas skor udene naso , nakrajame na cca 2 cm x 0.5 cm slize a dame oprazit na olej a otacame a miesame . Vsetky suroviny zmiesame dohromady ochutime a vmiesame avokadovu majonezu. Vyskusajte budete prekvapeny.. PS: Vianoce sa blizia a zacinaju kvitnut lesne orchideje.
  4. No a daktorym nestacil takyto dietny salat tak sme si spravili skore Vianoce a sme pridali vyprazane plody mora .Pridam neskor...