Adventný veniec - jemný perník (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Začína advent, tak som tentoraz urobila perníkový adventný veniec. Je to moja prvotina.
Postup
- Suroviny na prípravu perníka.
- Med zalejem vriacou vodou,zamiešam,aby sa rozpustil.
- vajcia ,vanilkový a práškový cukor vyšľaháme do peny,
- všetky sypké suroviny zmiešame,
- a do vyšľahaných vajec striedavo pridávame múku a vodu.
- na doske potom vypracujeme hladké cesto.Cesto necháme 6 hod. stáť na chladnom miste
- Potom rozvaľkame na 1/2 cm a vykrajújeme rôzné tvary.
- podkova na adventný veniec.
- Falošný marcipan z 1 bielka,50 g cery,150 g pr.cukor a 1 čl mandľová aroma.Všetko spolu zhnetiem a podľa potreby zafarbím.
- na cukrovu polevu som použila 1 bielok,150 g pr. cukor a 2 Pl majzena.Dobré vyšľahať a zdobiť perníky.Z marcipanu som vykrojila mikuláškov.
- podkova-adventný veniec,
- adventný veniec srdcia.