Adventný veniec - jemný perník (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Začína advent, tak som tentoraz urobila perníkový adventný veniec. Je to moja prvotina.

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu perníka.
  2. Med zalejem vriacou vodou,zamiešam,aby sa rozpustil.
  3. vajcia ,vanilkový a práškový cukor vyšľaháme do peny,
  4. všetky sypké suroviny zmiešame,
  5. a do vyšľahaných vajec striedavo pridávame múku a vodu.
  6. na doske potom vypracujeme hladké cesto.Cesto necháme 6 hod. stáť na chladnom miste
  7. Potom rozvaľkame na 1/2 cm a vykrajújeme rôzné tvary.
  8. podkova na adventný veniec.
  9. Falošný marcipan z 1 bielka,50 g cery,150 g pr.cukor a 1 čl mandľová aroma.Všetko spolu zhnetiem a podľa potreby zafarbím.
  10. na cukrovu polevu som použila 1 bielok,150 g pr. cukor a 2 Pl majzena.Dobré vyšľahať a zdobiť perníky.Z marcipanu som vykrojila mikuláškov.
  11. podkova-adventný veniec,
  12. adventný veniec srdcia.