Adventný veniec (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Prajem Vám všetkým, pekný a pohodový predvianočný čas v tomto adventnom období :-)....tento veniec sme s dcérkou robili po prvýkrát a kedže, ja si na tie medovníkové (neviem tak nádherne zdobiť) netrúfam, tak sme to vymysleli takto ;-)....recept na cesto som si dovolila stiahnuť tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/babkin-jablkovy-kolac/13300-recept.html

30 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vypracujeme cesto.
  2. Rozdelíme na 4 rovnaké časti.
  3. Urobíme 3 rovnaké šulky.
  4. A zapletieme.
  5. Potrieme žĺtkom.
  6. Zvyšné cesto rozvaľkáme a povykrajujeme hviezdičky a 4 krúžky pod sviečky.
  7. Veniec dáme do tortovej formy (netreba mastiť) a dáme na plech vyložený papierom na pečenie a poukladáme vykrojené ozdoby, potrieme žĺtkom a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych. Dať pozor na tie ozdoby, tie som vybrala skôr, aby nezhoreli....koláč sa pečie dlhšie.
  8. Zatiaľ sme si s dcérkou, spravili ešte ďalšie ozdoby, takto som povykrajovala aj z jablka hviezdičky.
  9. Dcérka spravila mašličky, nakrájala som mandarinky na kolieska. Ovocie sme dali ešte len sušiť, tak zatiaľ sme použili čerstvé.
  10. Keď je veniec upečený, necháme vychladnúť a začíname zdobiť. Ovocie sa dá upevniť s voňavými klinčekami, upečené ozdoby natrieť lekvárom a tak spojiť a kedže venček bude ešte 2 týždne zdobiť náš stôl, tak som dávala aj špendlíky, lebo zjesť ho neplánujeme :-)
  11. A dáme upečené hviezdičky.
  12. Mašličky.
  13. Alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  14. A túto fotku pre vás, odfotila moja dcérka :-))