Adventné marcipániky
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
30 ks porcií |
40 minút príprava |
Postup- Ešte potrebujeme: valček, formičky na vykrajovanie (Ø asi 2 cm).
- Na prípravu marcipánovej hmoty prepracujeme marcipán s práškovým cukrom. Marcipánovú hmotu rozdelíme na tri diely, do jedného dielu zapracujeme brusnice, do druhého mleté pistácie a do tretieho lieskové oriešky.
- Každý diel vyvaľkáme na pracovnej ploche jemne posypanej práškovým cukrom na štvorec s rozmermi asi 15 × 10 cm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
- Na ozdobenie rozpustíme polevy návodu na obale a marcipániky polejeme. Ešte pred zaschnutím polevy ozdobíme cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie. Marcipániky uložíme až do podávania do chladničky.
- Ak chceme mať marcipániky vo vnútri farebné, môžeme marcipán zafarbiť prísadami, ktoré nájdeme doma. Na zafarbenie 100 g marcipánu na tmavo hnedo použijeme 1 zarovnanú kávovú lyžičku kakaa, na žlto štipku kurkumy. Na Zeleno použijeme 1-2 balíčky Cukrárenského želé zeleného a na ružovo 1-2 balíčky Cukrárenského želé červeného – použijeme priamo prášok, želé nepripravujeme s vodou podľa návodu. Postupujeme tak, že sypkú prísadu nasypeme na pracovnú dosku, marcipán v nej vyváľame a dobre premiesime. Pridanie týchto ingrediencií neovplyvní chuť marcipánikov.
|