Zvitok so sladkou slivkovou omáčkou
Autor receptu: elixir
Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárskej knihy, s úpravami. Svitky by mali byť tradičné české jedlo. Cesto je vaječné, jemné...
2 porcie |
10 minút príprava |
10-15 minút na 250 °C |
Postup
- Do zohrievajúcej sa rúry dáme nádobu na pečenie i s maslom, nech sa nám tiež vyhreje. Vajcia, mlieko, múku (použila som špaldovú) a soľ zmiešame, vyšľaháme cesto, ktoré bude dosť tekuté, potom ho vlejeme do vyhriatej nádoby. Dáme piecť.
- Vodu (objemovo 1/3 množstva lekváru) zmiešame s lekvárom a varíme za stáleho miešania na slabšom plameni, kým sa nám lekvár nerozpustí. Pridáme škoricu, rum a šťavu z citróna. Na záver dochutíme medom.
- Keď sa zvitok dopečie, polejeme ho slivkovou zmesou a podávame. Na poznámku od ebaka pridávam, že kto chce, ako prílohu dá k zvitku tvarohovú zmes. Dobrú chuť. :)