Zvitok so sladkou slivkovou omáčkou

Autor receptu: elixir

Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárskej knihy, s úpravami. Svitky by mali byť tradičné české jedlo. Cesto je vaječné, jemné...

2
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Do zohrievajúcej sa rúry dáme nádobu na pečenie i s maslom, nech sa nám tiež vyhreje. Vajcia, mlieko, múku (použila som špaldovú) a soľ zmiešame, vyšľaháme cesto, ktoré bude dosť tekuté, potom ho vlejeme do vyhriatej nádoby. Dáme piecť.
  2. Vodu (objemovo 1/3 množstva lekváru) zmiešame s lekvárom a varíme za stáleho miešania na slabšom plameni, kým sa nám lekvár nerozpustí. Pridáme škoricu, rum a šťavu z citróna. Na záver dochutíme medom.
  3. Keď sa zvitok dopečie, polejeme ho slivkovou zmesou a podávame. Na poznámku od ebaka pridávam, že kto chce, ako prílohu dá k zvitku tvarohovú zmes. Dobrú chuť. :)