Zubáč
Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou
Autor receptu: redakcia
Postup- Zubáča osolíme, okoreníme
a opečieme na oleji s tymianom
tak, aby koža bola chrumkavá,
dĺžka pečenia záleží na hrúbke
ryby.
- Šafranový fenikel: Do hrnca dáme vodu, pomarančovú šťavu, soľ, cukor, šafran
a privedieme do varu. Pridáme
nakrájaný fenikel a povaríme
pár minút, aby bol v strede ešte
chrumkavý. Fenikel vyberieme, šťavu z neho
schladíme a zalejeme ňou uvarený
fenikel.
- Konfitovaná červená paprika: Do ďalšieho hrnčeka dáme
olivový olej, tymian, rozmarín, cesnak a nakrájanú papriku. Všetko
konfitujeme pri teplote 50 – 60 °C, až kým paprika nezmäkne a nenasaje chute a vône.
- Kaviár z čiernej horčice: Do hrnca dáme horčičné
semienka, jablkový džús, balzamikový ocot a med. Všetko zmiešame a varíme, až kým sa všetko
neprepojí.
- Estragónová pena: V malej rajnici zohrejeme
mlieko, pridáme čerstvý estragón
a mixujeme, až kým nevznikne
pevná pena, ktorá vydrží na
tanieri.
|