Zubáč

Zubáč s cviklovým rizotom a pečenou hruškou (videorecept)

Autor receptu: sons

Šéfkuchár z Oravy Mário Ťapaj nám pripravil rýchle a zdravé jedlo.

Suroviny

Postup

  1. Cviklové rizoto: Do rozohriateho hrnca pridáme olivový olej, najemno nakrájanú šalotku, ktorú do zlatista orestujeme. Pridáme ryžu, ktorú tiež zľahka orestujeme. Podlejeme vývarom a varíme, podľa potreby dolievame vývar.
  2. Keď je ryža al dente (na skus), tak do nej primiešame nakrájanú sterilizovanú cviklu, cviklovú šťavu, dochutíme soľou a korením. Pridáme strúhaný parmezán, podľa potreby ešte rizoto môžeme podliať vývarom. Pridáme maslo a premiešame.
  3. Pečená hruška: Hrušku nakrájame na mesiačiky. Uložíme ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Premiešame a dáme do vyhriatej rúry upiecť na 190 °C na 10-15 minút.
  4. Zubáč: Filety zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na masle. Pridáme nakrájaný cesnak a bylinky. Opečieme z každej strany približne 2 minúty.