Zubáč
Zubáč s cviklovým rizotom a pečenou hruškou (videorecept)
Autor receptu: sons
Šéfkuchár z Oravy Mário Ťapaj nám pripravil rýchle a zdravé jedlo.
Postup
- Cviklové rizoto:
Do rozohriateho hrnca pridáme olivový olej, najemno nakrájanú šalotku, ktorú do zlatista orestujeme. Pridáme ryžu, ktorú tiež zľahka orestujeme. Podlejeme vývarom a varíme, podľa potreby dolievame vývar.
- Keď je ryža al dente (na skus), tak do nej primiešame nakrájanú sterilizovanú cviklu, cviklovú šťavu, dochutíme soľou a korením.
Pridáme strúhaný parmezán, podľa potreby ešte rizoto môžeme podliať vývarom. Pridáme maslo a premiešame.
- Pečená hruška:
Hrušku nakrájame na mesiačiky. Uložíme ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Premiešame a dáme do vyhriatej rúry upiecť na 190 °C na 10-15 minút.
- Zubáč:
Filety zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na masle. Pridáme nakrájaný cesnak a bylinky. Opečieme z každej strany približne 2 minúty.