Žralok so zemiakmi urobený v horkovzdušnom hrnci

Autor receptu: tetrisss

Keďže som sa nedopátrala veľmi k receptom, musela som skúsiť sama a vidím, že veľa ľudí na tmto zariadení nerobí, lebo nie sú informácie, tak dúfam, že niekomu aj pomôžem.

2
porcie
5 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žraloka necháme rozmrznúť, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme, necháme postáť aspoň 30 minút.
  2. Zemiaky očistíme a pokrájame na mesiačiky. Na spodnú mriežku dáme alobal, na neho dáme zemiaky, okoreníme rascou.
  3. Hrniec uvedieme do činnosti a to 170 st na 30 minút.
  4. Po tejto dobe dáme na spodnú mriežku strednú mriežku, na túto uložíme žraločie steaky, na každý dáme kúsok masla, hrniec zatvoríme a pečieme na 150 st ešte 20 minút. Podávame so šalátom.