Žobrácke batôžky ( fotorecept )

Autor receptu: diabambulka

:-)

30 ks
porcií
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto : Z múky, masla, štipky soli a žĺtkov vypracujeme cesto.
  2. Urobíme guľky a necháme 2 hodiny v chladničke. Potom guľky povtláčame do pripravených a maslom vymastených formičiek na košíky, tak aby nám pretŕčali okraje cesta.
  3. Plnka : Vo vodnom kúpeli vymiešame bielky s cukrom, pridáme mleté vlašské orechy.
  4. Košíčky naplníme orechovou plnkou, zabalíme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 45-50 minút. Keď sú košíky z vrchnej časti upečené prikryjeme alobalom a dopekáme. Keď sú košíčky upečené necháme vychladnúť a hotové posypeme práškovým cukrom. Môžeme, ale nemusíme košíčky ešte pred pečením ozdobiť lieskovým orieškom a potom je už len na Vás ako ich budete servírovať, niele že sú pekné sú z každej strany, ale aj veľmi chutné, hoci troška viac pracné...
  5. Ps : Orechovej plnky vám asi zostane tak ako aj mne a tak som si z niech urobila ešte orechové pusinky :-) alebo tieto pusinky môžete použiť na upečené linecké kolieska a to tak, že zlepíte linecké koliesko s orechovou pusinkou džemíkom .... Dobrú chuť.