Kokosové drobné pečivo

Zlepované kokosové koláčiky

Autor receptu: siuuu

Tak už aj u nás to vypuklo - vianočné pečenie. Tento rok som vsadila na klasiku - už mám upečené zázvorníky a dnes som robila akože linecké pečivko, ale ochutené kokosom, ktorého chuť aj vôňu máme u nás radi.* Recept sa trocha odlišuje od klasického lineckého pečiva, preto som si ani nedovolila ho tak nazvať.

35-45
porcií
15 minút
príprava
8-10 minút
na 185-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup je rovnaký ako u lineckého pečiva - zo surovín (okrem lekváru a cukru na posypanie) vypracujeme cesto, zabalíme a dáme do chladničky aspoň na hodinu. Ja som robila včera večer a dnes večer som piekla (cesto som pred pečením nechala povoliť pri izbovej teplote).
  2. Povolené cesto rozvaľkáme na podložke na hrúbku cca 3 mm - možno aj kúsok tenšie, pri pečení trocha narastie do výšky. Ja som sa bála robiť tenšie koláčiky, aby neboli vysušené, tak budeme mať také bachrošky. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie alebo inou vhodnou podložkou a pečieme v rúre zohriatej na cca 185 °C asi 8-10 minút (každá rúra pečie inak).
  3. Po upečení necháme vychladnúť na plechu a následne plníme džemom podľa chuti alebo uskladníme na neskoršie plnenie v uzatvorenej dóze. Ja budem plniť až za pár dní, ale testovaciu vzorku som musela urobiť. Bude sa hodiť nejaký chuťovo výrazný džem - ja budem plniť asi malinovým džemom, ale dnes som mala načatý pomarančový - tak testovacia vzorka je plnená ním.
  4. Koláčiky voňajú jemne po kokose a od jogurtu, ktorý sa pridával do cesta sú vláčnejšie ako klasické linecké pečivo. Pokojne by sa dali zakusovať iba tak ku kávičke či čaju aj samotné - nenaplnené.