Živánka z daniela (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Konečne som sa dostala k divine,možno pre niekoho bude racept jednoduchý,ale ja som živánku robila preto ,že nás bolo viac a hlavne preto,aby som vám ukázala použitie hrušiak,ktoré som zavárala v červenom víne ,mäsko je zo stehna daniela.....

20 dobrých
porcií
60 minút
príprava
120 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté mäsko nakrájame na rezne aj divinu,aj krkovičku,slaninku na hrubšie pásiky,osolíme okoreníme a necháme postáť 1hod,rezne z daniela som slabo naklepela,aby sa to skôr urobilo/neviem,ako bol starý ha,ha,,,/
  2. Cibuľu nakrájame na 1/2 cm kolieska,môžu byť aj hrubšie....
  3. na veľký pekáč,alebo plech ,dáme trochu masti a rozotrieme,aby sa nám to nechytilo,skôr ako si to pustí svoju šťavu lebo to nepodlievame ,ukladáme tesne vedľa seba ,,daniel natretý horčicou,cibuľa,slanina krkovička,cibula slanina,daniel s horčicou,cibuľa slanina,krkovička a opakujeme kým nenaplníme pekáč,dobre pritlačíme o seba...
  4. na vrch dáme ešte cibuľu a prikryté pečieme na 200 st 1 hod a potom odkryjeme a odparujeme šťavú a dopekáme ešte 1 hod,podľa potreby či divina je už mäkká ,okoštujeme...
  5. kompót vyberieme z pohára,sú to celé hrušky vo víne a do šťavy ravaríme 1pl solamylu
  6. prílohu si zvolíme podľa seba,stačí len chlebík,,,,polejeme vínovou omáčkou,,a podávame , dobrú chuť!!