Žihľavový pretlak (pesto) (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Je na čase,aby som sa prebrala,upozornila ma na to @alenka45,je na čase zbierať žíhlavu na rôzne pochutiny do kuchyne,ako ich budem vyrábať,budem prikladať do receptov,pretože žíhľava je veľmi nedocenená zelinka,pre niekoho burina,je to hriech na ňu povedať..má protirakovinové účinky,pomáha pri arteriskleróze,upravuje metabolizmus,znižuje hladinu cukru v krvi,ovplyvňuje činosť pečene a žlčníka,podporuje tvorbu červených krviniek,odstraňuje kyselinu močovú/pri dne/...Zbiera sa do 20.mája....

2dl
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nepomenovala som všetky jej dobré účinky na ľudský organizmus,robia sa sirupy,tinktúry o tom v budúcom recepte na liečivú žíhľavu. Umytú žíhľavu nakrájame na drobnejšie...
  2. dáme do mixera,aby sa nám dobre začalo mixovať,tak pridáme olej,,,,
  3. potom dáme cesnak...
  4. naposled ligurček...
  5. do riadne premixovaného pridáme soľ,podľa svojej chuti...
  6. Dáme do pohárov,uskladnujte v chladničke,až to použijete do mesiaca.ale na dlhšie ukladám do mrazničky,nesterilizujem,aby sa neponičili jej účinky...
  7. použijem na cestoviny,mäsko,,,,
  8. aj do polievok/zeleninových/,dobrú chuť!