Žihľavové pyré (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Velmi chutná príloha s kúskom zdravia :-)

Suroviny

Postup

  1. Vonku uz rastie krasna mlada žihlava a okrem 3-tyždnovej očistnej čajovej kúry by bola velká skoda, keby sme si na nej nepochutili aj celá rodinka ;-P Je mnoho vybornych jedal.
  2. Ja som dala 2 velke hrste žihlavy ,to je cca 300 - 400 g. Potom ju nakrajame na mensie kusky.
  3. Na troche oleja zosklovatime nakrajanu cibulu. Potom k nej pridame žihlavu, trocha osolime, podlejeme cca 1 dl vody a zakryte dusime do mäkka.
  4. Ocistime si cca 1 kg zemiakov a uvarime ich v slanej vode. Celkom ako na pyre :-) Este horuce ich popucime ...
  5. ..pridame podusenu žihlavu a ponornym mixerom premixujeme. Pridame maslo, sol, ak treba a premiesame. Nakoniec dochutime trochou štavy z čerstveho citrona.
  6. Pyre je vynikajucou chutou samo o sebe, ale ten citron mu este doda trocha šmrncu ;-) Ja som ako prilohu spravila kuracie prsia. Platky prs som osolila a na troche oleja kratko udusila a nasledne trosku kde-tu opiekla. Su super štavnate :-) Ale pravdaže možte podavat podla chuti aj s inym mäsom, či faširkou.. Nech vam chutí ;-P