Zeytinağlı kuru fasulye (Dusená fazuľa v olivovom oleji)
	        Autor receptu: nazarboncuk
	         
	        
	        Ďalší z tradičných domácich tureckých jedál, dusená biela fazuľka v olivovom oleji. Je to nenáročný pokrm na suroviny ako aj na čas. A pritom tak chutný.
| 		  
				  	  
				  	3-4 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Fazuľu opláchneme a namočíme na 10 hodín do vody (najlepšie cez noc). Na druhý deň ju scedíme a dobre opláchneme. 
 - Cibuľu nakrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a opečieme do sklovita. Primiešame paprikovú pastu (alebo mletú červenú papriku) a vhodíme opláchnutnú fazuľu. 
Všetko zalejeme kuracím vývarom, pridáme chilli vločky (prípadne 1 malú sušenú chilli papričku) a dusíme do mäkka. 
Nakoniec osolíme, okoreníme a ochutíme sušenou mätou. Stačí štipka. 
Komu robia strukoviny "šarapatu" pokojne si môže do hrnca hodiť "pomocné" bylinky :) 
 - Hotové jedlo pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Podávame s jogurtom, dusenou ryžou, bulgurom, alebo s chlebom. Skvelou prílohou je aj jarná cibuľka a nakladaná zelenina. Presne takto to jedávame aj my v Turecku :)