Orechová roláda

Žerbó rezy ako roláda (fotorecept)

Autor receptu: theflyingbaker

Fantastický zákusok na vianočné obdobie.

30
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme kvások: vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a lyžicu múky, nechám stáť 10 minút.
  2. Do samostanej misky nasypeme múku, cukor, zmäknuté maslo, vajce a vlejeme pripravený kvások.
  3. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré sa nelepí na steny misky. Cesto je mäkké, jemné. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť cca hodinu.
  4. Pripravíme si plnku. Mleté orechy vymiešame s marmeládou a nakoniec pridáme lyžicu rumu.
  5. Cesto rozvaľkáme a predelíme na 2 časti tak, aby sa nám po zavinutí zmestili na plech. Natrieme plnku a opatrne rozotrieme.
  6. Zvinieme do rolády a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pripravené rolády nechávame ešte 20-25 minút na plechu podkysnúť. Potom pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov okolo 25-30 minút. Každý sa riadi svojou rúrou.
  7. Vychladnuté upečené rolády polejeme čokoládovou polevou, ktorú si nad parou pripravíme vymiešaním čokolády na varenie a oleja.
  8. Rolády s polevou nechávame stuhnúť v chlade.