Orechová roláda
Žerbó rezy ako roláda (fotorecept)
Autor receptu: theflyingbaker
Fantastický zákusok na vianočné
obdobie.
|
30 porcií |
120 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Ako prvé si pripravíme kvások: vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a lyžicu múky, nechám stáť 10 minút.
- Do samostanej misky nasypeme múku, cukor, zmäknuté maslo, vajce a vlejeme pripravený kvások.
- Vypracujeme jednotné cesto, ktoré sa nelepí na steny misky. Cesto je mäkké, jemné. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť cca hodinu.
- Pripravíme si plnku. Mleté orechy vymiešame s marmeládou a nakoniec pridáme lyžicu rumu.
- Cesto rozvaľkáme a predelíme na 2 časti tak, aby sa nám po zavinutí zmestili na plech. Natrieme plnku a opatrne rozotrieme.
- Zvinieme do rolády a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pripravené rolády nechávame ešte 20-25 minút na plechu podkysnúť. Potom pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov okolo 25-30 minút. Každý sa riadi svojou rúrou.
- Vychladnuté upečené rolády polejeme čokoládovou polevou, ktorú si nad parou pripravíme vymiešaním čokolády na varenie a oleja.
- Rolády s polevou nechávame stuhnúť v chlade.