Zemplínske štangle (fotorecept)

Autor receptu: jack

Na dnes som sa rozhodla pre tento jednoduchý a dobrý koláčik.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zhnetieme.
  2. Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na dve časti. Necháme v chladničke 30 minút postáť.
  3. Prvú časť vyvaľkáme na pomučenej doske, a preložíme na vymastený a múkou vysypaný menší plech. Na cesto vylejeme plnku a prikryjeme druhou časťou cesta.
  4. Koláčik popicháme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme do ružova asi 25 minút.
  5. Plnka: Orechy, cukor, žĺtky zmiešame. Bielka si vyšľaháme a pridáme k mase.
  6. Hotový upečený koláčik necháme vychladnúť a polejeme čokoládou.