Zemplínske štangle (fotorecept)
Autor receptu: jack
Na dnes som sa rozhodla pre tento jednoduchý a dobrý koláčik.
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto zhnetieme.
- Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na dve časti. Necháme v chladničke 30 minút postáť.
- Prvú časť vyvaľkáme na pomučenej doske, a preložíme na vymastený a múkou vysypaný menší plech. Na cesto vylejeme plnku a prikryjeme druhou časťou cesta.
- Koláčik popicháme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme do ružova asi 25 minút.
- Plnka: Orechy, cukor, žĺtky zmiešame. Bielka si vyšľaháme a pridáme k mase.
- Hotový upečený koláčik necháme vychladnúť a polejeme čokoládou.