Žemľová knedľa k mäsu (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Nechcelo sa mi robiť kysnutú knedľu. Tak som ku kačke spravila žemľovú.

20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ja som dala na 5 rohlíkov , 10 pl polohrubej múky , 5 vajec , jeden kypriaci prášok , petržlenová vňať , soľ, a asi 1,5 dcl mlieka a 50 ml oleja. Rohlíky som pokrájala na kocky.
  2. Tu je vidieť ako som pridala kypriaci prášok.
  3. Vymiešala som riedke cestíčko. Ešte som pridala asi 50 ml vody. Do toho som pridala nakrájané staršie pečivo. Aspoň nevyšlo nazmar. Hoci ináč by som ho nechala uschnúť s potom by som ho použila na strúhanku.
  4. Pripravila som si bábovkovú formu. Tá mi padla do očí , keď som zo skrinky vyberala pekáče na kačicu.
  5. Formu som vymastila husacou masťou.
  6. Vložila som do formy zarobené cesto na knedľu.
  7. Vzala som väčší hrniec , naliala som doňho asi liter vody. Vložila som bábovkovú formu. Od bodu varu vody som knedľu varila 20 minút pod pokrievkou.
  8. Nastrúhala som si červenú kapustu.
  9. Tu je pripravená plnená kačka na pečenie.
  10. Kačku som najprv piekla prikrytú druhým plechom asi 2,5 hodiny na 180 stupňoch.
  11. Potom som ju nechala sčerveňať - opiecť do chrumka kožku , hoci ju z nás nikto nepapá.Tu je už upečená.
  12. A zase moja strá písanka .......