Žemľová knedľa k mäsu (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Nechcelo sa mi robiť kysnutú knedľu. Tak som ku kačke spravila žemľovú.
Postup
- Ja som dala na 5 rohlíkov , 10 pl polohrubej múky , 5 vajec , jeden kypriaci prášok , petržlenová vňať , soľ, a asi 1,5 dcl mlieka a 50 ml oleja. Rohlíky som pokrájala na kocky.
- Tu je vidieť ako som pridala kypriaci prášok.
- Vymiešala som riedke cestíčko. Ešte som pridala asi 50 ml vody. Do toho som pridala nakrájané staršie pečivo. Aspoň nevyšlo nazmar. Hoci ináč by som ho nechala uschnúť s potom by som ho použila na strúhanku.
- Pripravila som si bábovkovú formu. Tá mi padla do očí , keď som zo skrinky vyberala pekáče na kačicu.
- Formu som vymastila husacou masťou.
- Vložila som do formy zarobené cesto na knedľu.
- Vzala som väčší hrniec , naliala som doňho asi liter vody. Vložila som bábovkovú formu. Od bodu varu vody som knedľu varila 20 minút pod pokrievkou.
- Nastrúhala som si červenú kapustu.
- Tu je pripravená plnená kačka na pečenie.
- Kačku som najprv piekla prikrytú druhým plechom asi 2,5 hodiny na 180 stupňoch.
- Potom som ju nechala sčerveňať - opiecť do chrumka kožku , hoci ju z nás nikto nepapá.Tu je už upečená.
- A zase moja strá písanka .......