Žemle z múky celozrnnej pšeničnej a celozrnnej ražnej (fotorecept)
Autor receptu: iva63
môj dnešný výtvor-:) žemle sú ľahučké, vláčne...
8 porcií |
20-25 minút na 220 °C |
Postup
- zo všetkých surovín vymiešame hákmi cesto...
- ihned po vymiesení dáme cesto na dobre pomúčenú dosku...ja som múčila celozrnnou pšeničnou múkou
- rozdelíme na 8 častí
- kazdú časť vypracujeme a vložíme do formy...
- prikryjeme ľanovou utierkou a až teraz necháme kysnúť 2 hodiny..ničím nepotierame...pečieme vo vyhriatej rúre na 220 stupňov 20-25 minút
- ihneď po upečení preložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
- -:)
- žemla v reze, prekrojená nožíkom
- žemla voľne rukou "rozpolená"