Zemiaky s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Moja verzia "francúzskych" zemiakov

6
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si opečieme cibuľku /alebo pór/ nakrájanú na tenké kolieska
  2. pridáme očistené zemiaky, ktoré sme si nakrájali na 0,5 cm kolieska
  3. chvíľu opečieme a podlejeme asi 1 dcl vody, posolíme a prikryjem pokrievkou. Občas premiešame a dusíme do polomäkka
  4. kým sa zemiaky dusia, očistíme a nakrájame vajíčka na krúžky a šunku na kocky
  5. Ponorným mixérom rozmixujeme mlieko, vajíčka, tvaroh a vegetu.
  6. Nádobu na zapekanie vymažeme maslom, uložíme polovicu zemiakov
  7. ďalšia vrstva je šunka
  8. potom rozložíme vajíčka
  9. nakoniec poukladáme ostatné zemiaky aj so šťavou v ktorej sa dusili a zalejeme tvarohovou "plnkou"
  10. Pečieme na 200°C asi 30-40 min.