Zemiaky s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Moja verzia "francúzskych" zemiakov
6 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Na oleji si opečieme cibuľku /alebo pór/ nakrájanú na tenké kolieska
- pridáme očistené zemiaky, ktoré sme si nakrájali na 0,5 cm kolieska
- chvíľu opečieme a podlejeme asi 1 dcl vody, posolíme a prikryjem pokrievkou. Občas premiešame a dusíme do polomäkka
- kým sa zemiaky dusia, očistíme a nakrájame vajíčka na krúžky a šunku na kocky
- Ponorným mixérom rozmixujeme mlieko, vajíčka, tvaroh a vegetu.
- Nádobu na zapekanie vymažeme maslom, uložíme polovicu zemiakov
- ďalšia vrstva je šunka
- potom rozložíme vajíčka
- nakoniec poukladáme ostatné zemiaky aj so šťavou v ktorej sa dusili a zalejeme tvarohovou "plnkou"
- Pečieme na 200°C asi 30-40 min.