Zemiaky s kyslou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Toto jedlo robíme tradične každý rok na Veľký Piatok. Prvý krát som sa s týmto jedlom
stretla, keď som sa vydala.
Nebohá svokra to varievala stále v tento deň. V tradícii pokračujem, a toto je náš
dnešný pôstny obed.
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
- Na 50 g masla speníme cibuľu, pridáme 1 ČL cukru, rascu, necháme trošku skaramelizovať, vložíme tam prepláchnutú kapustu, orestujeme, podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka
- Keď je kapusta podusená, vložíme k nej zemiaky, vlejeme zvyšok roztopeného masla, premiešame, a podľa chuti ešte dosolíme.
- Hotovo, rýchly a chutný obedík je na svete. Ak počas pôstu nejete ani maslo, kľudne ho môžete nahradiť olejom. Dobrú chuť :-)