Zemiaky s kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Toto jedlo robíme tradične každý rok na Veľký Piatok. Prvý krát som sa s týmto jedlom stretla, keď som sa vydala. Nebohá svokra to varievala stále v tento deň. V tradícii pokračujem, a toto je náš dnešný pôstny obed.

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Na 50 g masla speníme cibuľu, pridáme 1 ČL cukru, rascu, necháme trošku skaramelizovať, vložíme tam prepláchnutú kapustu, orestujeme, podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka
  3. Keď je kapusta podusená, vložíme k nej zemiaky, vlejeme zvyšok roztopeného masla, premiešame, a podľa chuti ešte dosolíme.
  4. Hotovo, rýchly a chutný obedík je na svete. Ak počas pôstu nejete ani maslo, kľudne ho môžete nahradiť olejom. Dobrú chuť :-)