Zemiaky s chorizom - plán B (fotorecept)

Autor receptu: katka78

Plán A bol vynikajúci recept od @Evusik (http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiaky-s-chorizom-fotorecept/18910-recept.html). Lenže kým sa varili zemiaky, začítala som sa do nových receptov na vareche a prešvihla ten bod, kedy ich už bolo treba z ohňa odstaviť, aby zostali pevné. Nuž, rozvarili sa mi. A tak som porozmýšľala a vznikol nový recept, ZEMIAKOVO-CUKETOVÉ KLOBÚČIKY.

Postup

  1. Na troche oleja opečieme na menšie kúsky nakrájanú cuketu a plátky choriza. Pridáme v šupke varené (rozvarené) zemiaky (ošúpané), máličko podlejeme vodou a krátko podusíme. Keďže zemiaky sú rozvarené, postupne sa rozsypú a vznikne kaša. Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku, sekanú petržlenovú vňať a podľa potreby osolíme.
  2. Do plechu na muffiny rozdelíme plátky choriza. Nebola som si istá, koľko tuku chorizo pustí a či sa kaša neprilepí, tak som dala aj pár kvapiek oleja.
  3. Formu plníme zmesou.
  4. Navrch uložíme kúsky syra a posypeme mletou červenou paprikou (no nemusíme, lebo chorizo zemiaky ochutí, aj mierne zafarbí).
  5. Dáme do rúry zapiecť. Cca na 20 minút pri 180°C.
  6. Vyklopíme (išlo to ľahúčko).
  7. Servírujeme.
  8. Podávala som teplé, so zeleninovým šalátom, čerstvou zeleninou, alebo posypané strúhaným tvrdým syrom, ktorý sa navrchu pekne roztopil.
  9. Nakoniec dávam ešte raz do pozornosti pôvodný recept od @Evusik (http://varecha.pravda.sk/recepty/zemiaky-s-chorizom-fotorecept/18910-recept.html), za ktorý ďakujem a ktorý určite ešte raz vyskúšam :)