Zemiaky s chorizom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Momentálne sú na našom jedálnom lístku najobľúbenejšie zemiaky a cuketa z našej záhradky pripravené na každý možný spôsob . Toto je spojenie zeleniny a pikantného choriza zjemnené strateným vajíčkom... no čo Vám mám hovoriť, ja sa idem za takýmto utĺcť :-)

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Chorizo je španielska pikantná saláma (klobása) charakteristická celými kúskami mäsa. Samozrejme môžete použiť aj našu slovenskú pikantnú klobásku. Zemiaky si uvaríme v šupke, cuketu nakrájame na kolieska.
  2. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, väčšie prekrojíme na polovicu a opečieme na oleji do ružova, pridáme cuketu a chorizo
  3. a dobre opečieme zo všetkých strán, nakoniec posypeme petržlenovou vňaťkou, ja som použila aj vňaťku kmínu. Ako ste si všimli nepoužila som soľ ani žiadne korenie. Chorizo si pustí dosť šťavy, ktorá zeleninu obalí a ochutí ju, takže som tam nepotrebovala nič pridávať.
  4. Podávame so strateným vajcom a posypeme bylinkami. Dobrú chuť :-)