Stratené vajcia fotorecept

evusik - fotkaevusik, 20. mája 2010
Stratené vajcia  (fotorecept)
Foto: evusik

Jednoduchý postup na vajcia trochu inak - veľmi vhodné k prívarkom.

Suroviny





Postup

  1. 1

    do širšieho hrnca si dáme variť vodu a pridáme asi pol deci octa. Keď voda zovrie rozklepneme si vajíčko ho šálky, vylejeme ho vo vriacej vody tak že hrnček z vajíčkom ponoríme do vody a zároveň naberáme vodu aj vylievame vajce

    Stratené vajcia  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    postupne vyklepneme všetky vajcia, dáme pozor aby nám voda nevykypela. Netreba variť dlho ja som varila 6 vajec a len čo som vyklepla posledné to prvé som už vyberala - treba opatrne aby žĺtko nevytieklo, vajíčko má mať zrazené-uvarené bielko a vnútri mäkučké žĺtko. Vajíčka opatrne vyberieme, sformujeme do batôžka a môžeme podávať.

    Stratené vajcia  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Výborné je na hrianku, preliate dresingom, ale aj do prívarkov každého druhu. Ja som dnes robila zemiakový prívarok s párkovou chobotnicou a stratenými vajcami.

    Stratené vajcia  (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marlen
dnes moja jednička. krásne, a až na tn párok prirodzené jedlo...mama jedného kamaráta robievala vajíčka varené v pohárikoch, s kúskom masla, plátkom rajčiny a už si neoaätám s čím, každý sme dostali svoje 2 vajcia v horúcom poháriku, na čom sme sa aj nasmiali, ale rožtek, ponorený do skvelého žľtka bo úžasný...
sandratamer
Zbožňujem mäkké žĺtko napríklad v hamandeggs-e. To je taká lahôdka že dovi :-) No musím toto vyskúšať, je to pre mňa hotová alchýmia! :-)
cistinka
Keď som bola na dovolenke v Londýne, denne som si na tieto stratené vajíčka chodila do jednej kaviarničky...podávali ich na takom smiešne vykrivenom tanieriku a maličkými tastami, preliate holandskou omáčkou a čerstvým rucollovým šalátom s cherry rajčinkami.
Vynikajúca pochúťka :-)
barborao
tieto zdravo upravene vajicka mame s manzelom velmi radi. kazdy vikend na ranajky s anglickou slaninkou. velka pochutka! Namiesto octu sa da pouzit aj 2 PL soli, ktora tiez podporuje srvrknutie, alebo 3 PL citronovej stavy.
veronka8
ešte som takéto vajíčka nerobila občas ich pridávam do zeniakovej polievky ale tá chobotnička nemá chybu.....vďaka
alexdidi
tiež robievam stratené vajcia, hlavne do krémových polievok na kyslo...sú naozaj fajn, ale tak ako uviedla @cistinka som ešte nejedla...veľmi sa mi to páči a manželovi pridám aj opečenú slaninku...mňam, už sa mi slinky zbiehajú...
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Ešte nikdy som nerobila stratené vajcia, ale viem si predstaviť, ako úžasne musia chutiť. Zajtra na raňajky, so zeleninou a čerstvým pečivom ..... už sa neviem dočkať!
altyn
Stratené vajcia-mňam! Ja ich rozbijem do žufanky, udržia si jej tvar a ja sa nepopálim pri robení.
evanaaa
Stratené vajcia sú dobré aj do špenátu, ale lešie je ponárať ich v malej naberačke, predíde sa tak obareniu.Tak, ako píše aj altyn.
evusik
@altyn ja som tiež kedysi robila do naberačky, používala som antikorovú lebo inú nemám a ostala mi taká oblepená a zle sa mi to čistilo tak používam porcelánovú šálku
gittka
perfektné!tá chobotnička nemá chybu!!!!!a ešte to vajíčko,super:-))))))))
meganka127
...robievam to, je to fakt dobré a keď sa dá do vody ešte trochu karí korenie, tak je to ešte zaujímavejšie :-)
evusik
@barbara myslíš čisté ako že len tak s chlebom alebo pečivom? - samozrejme že môžu je to niečo ako vajíčko na hniličku len bielok je taký nadýchaný a je to podľa mňa lepšie ako klasické varené vajce
celka
Je to výborný nápad pre děti - nejedlíky, ktorým je treba vymýšlať
něčo zaujímavé. Kopírujem si.
zafira212
nemá chybu,môj syn miluje prívarky,vyskúšam ... super nápad ,,chobotnička ,, díky ...
danielas
Moja mama ich dávala do kapustnice pred jej dokončením a spomínam si,že nabrala z tej horúcej kapustnice trošku do žufanky a následne sa do nej rozbilo vajíčko.Potom ju pomaly ponárala a rovnako pomaly zo žufanky vajko uvolnila -keď začalo bielko tuhnúť.Boli bezvadné
hubata
Ten recept nemá chybu: perfektný popis, foto a ešte aj odkaz na postup pri stratenom vajci. Vidím že máš varecháčov veľmi rada a za tú lásku ti ďakujeme. Ukladám si do KK, lebo viem že sa aj s nájdeným vajíčkom aj s chobotničkou zavďačím mojim veľkým aj malým stravníkom.
hubata
Ten recept nemá chybu: perfektný popis, foto a ešte aj odkaz na postup pri stratenom vajci. Vidím že máš varecháčov veľmi rada a za tú lásku ti ďakujeme. Ukladám si do KK, lebo viem že sa aj s nájdeným vajíčkom aj s chobotničkou zavďačím mojim veľkým aj malým stravníkom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia