Zemiakový šalát
	        Zemiakový šalát z Veňarca (fotorecept)
	        Autor receptu: mhrinova
	         
	        
	        Odkedy máme tento recept, okrem klasického zemiakového šalátu u nás nechýba ani tento 
počas Vianoc a Veľkej 
noci.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- 2 červené cibule pokrájame, osolíme, posypeme kryštálovým cukrom a pridáme šťavu z citróna. Necháme postáť 20 minút. 
 - Pridáme 1 kg v šupke uvarených olúpaných pokrájaných zemiakov, 4 dl šľahačkovej smotany, PL horčice, mleté korenie, majonézu.
 - Necháme odležať v chladničke, najlepšie cez noc. Môže sa zdať riedky, ale po odstátí zemiaky nasiaknu smotanou.