Zemiakový prívarok

Zemiakový prívarok s podtitulom návrat @stefanm (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Radi sa vraciate na miesta kde ste sa cítili dobre? Asi áno. Tak týmto príspevkom sa pokúsim vrátiť na túto stránku skoro po dvoch rokoch aj ja @stefanm. Vrátiť sa sem, lebo som sa tu cítil dobre. Možno si na moje príspevky v častiach - zážitky (67), recepty (163), námety na diskusie (120) niekto spomenie, možno si ich pozrie teraz ale verím, že sa nedožijú komentov písaných jedovatou slinou! A prečo som sa odmlčal? Pochopíte v mojom gastrohudobnom klipe.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pri popise postupu budem stručný, miestami priam až heslovitý, pretože sa v podstate jedná o základné jedlo, pri ktorom sa začínajúci kuchári učia a skúsený zdokonaľujú pri zahusťovaní jedál so smotanou a múkou. Určite, a to dám na to krk, že sa to nikomu z vás na prvýkrát nepodarilo na vami presne požadovanú hustotu. Ako sa uvádza v druhej najčítanejšiej knihe kníh, Kámasútre: ...dá sa to naučiť len cvikom! Dosť rečí - pracujme! Očistená, na kúsky nakrájané zemiaky uvaríme v posolenej vode do polomäkka alebo polotvrda ...
  2. ... pridáme, fazuľku, kôpor a medvedí cesnak a krátko dovaríme.
  3. Rozmiešame smotanu s múkou, trochou mlieka a štipkou soli, ...
  4. ... miešame a zabávame sa pri tom.
  5. Všetko prilejeme cez sito k zemiakom s ostatným a ...
  6. ... podľa potreby doriedime alebo dohustime.
  7. Pred konzumáciou som si doprial kvalitný aperitív (som doma do nedele sám!!!) a pridal som si dobrý kúsok pálivej, údenej klobásky. Servírovať sa môže ale aj s vajcom alebo fašírkou a pod.
  8. Zapíjame výlučne pivom alebo dvomi. Potom už len umyť riad a na hodinku si ľahnuť a oddýchnuť. Posledná veta platí len pre starobných, invalidných, predčasných a výsluhových dôchodcov, ktorí sa momentálne nemusia starať o vnúčence!!!
  9. Pokiaľ bude tento môj recept zverejnený a aspoň jedenkrát pochválený, pridám vám už pripravený hudobný gastrovideoklip, z ktorého určite pochopíte prečo som sa skoro na dva roky na tejto stránke odmlčal. Prezradiť vám môžem, že v ňom zaznie rytmická pesnička, v sedemdesiatych rokoch minulého storočia dosť známej skupiny Junior z Brna, ktorá sa volá Návrat a uisťujem vás, že keď sa do nej započúvate, váš trup aj s hlavou sa začne pohupávať z nepochopiteľných dôvodov ako vlny na mori... Fakt!