Zemiakový perník (fotorecept)
	        Autor receptu: ancicka 	         
	        
	        Fajnový. | 		  
				  	  
				  	30 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	20-25 minút  na 180 °C  | 
 
 Postup- Vajcia s vanilkovým a kr.cukrom vyšľaháme,
 - pridáme zemiaky,
 - múku zmiešame s kypriacim práškom a škoricou,
 - pridáme k vyšľahaným vajciam a zamiešame.
 - Pridáme orechy a hrozienka,zamiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech./25x30/  Necháme upiecť .
 - Ja som použila domáci čerešňový lekvár,ktorý som zriedila s rumom.
 - tento zriedený lekvár treba hned po upečení natrieť na horúsi koláč.
 - Takto necháme vychladnúť.
 - Vychladnúty ozdobíme čokoládovou polevou.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |