Zemiakový paprikáš s Köfte gulôčkami

Autor receptu: cesminaz

Köfte samo o sebe má skvelú chuť,tak prečo ho nepridať do zemiakového paprikášu?Odkedy som ho ochutnala a naučila sa ho variť,iný ani nerobím.Nieže bymi tradičný slovenský nechutil,ale tento s Köfte guličkami má proste inú,pre nás "jedinečnú"chuť.Kedže moje deti lúbia köfte,nieje výnimkou ani toto jedlo.S nakrájanou posolenou cibulkou..hmm...proste skvelé.

8-9
porcií
50 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme naše guľky,jeto razdva neboje sa :-) Potrebujete 1/2kg hovädzieho mletého,1väčšiu cibulu rozmixovanú(na drobnučko nakrájanú),hrsť petržlenovej vňate nadrobno,trocha rasce,soľ,1 vajce,trocha strúhanky aby sa námto nelepilo o ruky.Toto všeto zmiešame a urobíme maličké gulôčky(menšie než orech),ktorési odložíme bokom.
  2. Zemiaky automaticky očistíme,a nakrájame na menšie alebo väčšie kocky(komu akosa páči).Na drobnejšie kocky nakrájanú cibulu opražíme na oleji,potom pridáme ml.papriku trocha speníme a zalejeme vodou (kto kolko chce ko lúbi).Pridáme zemiaky,pretlak a ochutíme.Ked užsa nám paprikáš začal variť,pojednom hádžeme doňho gulôčky,aužlen dovaríme.Gulôčky sa tiež uvaria kym zemiaky,čiže a dovaria spolu :-),ak treba tak ešte sa pred koncom dochutí.
  3. My ho máme najradšej s cibulou a chlebom,pravdaže lenak nečakáme návštevu...Alebo jednoducho ponúkneme aj tú...Prajem dobrú chuť.