Zemiakový ježko s klobáskou a syrom
Autor receptu: ciernalabut
Boli sme na lyžovačke v Alpách a tak sme do auta brali veci, čo dlho vydržia. Tak jeden
večer vznikol tento zemiakový ježko, plnený domácou klobáskou a ovčím, udeným syrom.
Ako prílohu sme ugrilovali cuketu a pridali jeden kúsok vyprážaného syru....proste "zdravá"
večera ... :)
3 porcie |
10 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- V zemiakoch narežeme pásiky a poriadne naplníme klobáskou a syrom, posolíme a položíme navrch plátok másla a dáme na cca 45-60 min do rúry.
- Cca 10 minút pred tým ako budú zemiačky hotové na každý zemiak položíme plátok prosciutta a plátok syru a na plech pridáme nakrájanú cuketu.
- Podávame ....