Zemiakový ježko s klobáskou a syrom

Autor receptu: ciernalabut

Boli sme na lyžovačke v Alpách a tak sme do auta brali veci, čo dlho vydržia. Tak jeden večer vznikol tento zemiakový ježko, plnený domácou klobáskou a ovčím, udeným syrom. Ako prílohu sme ugrilovali cuketu a pridali jeden kúsok vyprážaného syru....proste "zdravá" večera ... :)

3
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. V zemiakoch narežeme pásiky a poriadne naplníme klobáskou a syrom, posolíme a položíme navrch plátok másla a dáme na cca 45-60 min do rúry.
  2. Cca 10 minút pred tým ako budú zemiačky hotové na každý zemiak položíme plátok prosciutta a plátok syru a na plech pridáme nakrájanú cuketu.
  3. Podávame ....