Zemiakový chlieb

Autor receptu: babkamt

Povzbudená po druhom chlebe , som sa pustila do ďalšieho.Teraz zemiakového chleba. Niekedy je dobré,keď je človek tvrdohlavý.Ak to nejde na prvý krát, tak raz sa to musí podariť.Prikladám fotku .

6080 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Obidve múky som preosiala so soľou,jedným balíčkom sušeného droždia / lebo tá druhá múka Farmhouse Bread obsahuje droždie/ Sušené droždie nemám moc rada,radšej používam čerstvé,no nemala ho doma ,preto sušené droždie. Do múky som pridala kmín,nastrúhané zemiaky . V 4 dcl vody som rozmiešala 1 pl oleja, 1 pl octa.S touto vlažnou vodou som vypracovala cesto.Zvyšnú vodu som pridávala po troche.Cesto som miesila asi 15 min.Cesto som posypala múkou a šup s ním do skleníka,kde bolo teplúčko,aby rýchlo vykysol.
  2. Po hodine som išla cesto skontrolovať.Trochu sa zdvihlo,no zdalo sa mi málo.Tak som ho od zlosti znovu premiesila a mohla sa presunúť k počítaču.Po ďalšej hodine som ho vzala do domu,premiesila,vytvarovala guľu,ktorú som vložila do silikónovej tortovej formy.Formu som pre istotu vymastila.A vrátila som sa k počítaču , kým sa mi zohreje rúra.To znamená,že som rúru zapla na 210 °C na 20 minút,natiahla som si minútky.
  3. Po tom som už mala rúru zohriatu.Chlieb mi medzitým pekne nakysol.Narezala som ho. Potrerla vlažnou vodou .Do rúry som vložila antikorovú misku s vriacou vodou a chlieb.Minútky som dala na 17 min. Potom som prepla na 180 °C a piekla som ho ešte 40 minút.Vypla som rúru a chlieb som vybrala po 5 minútach.Ešte horúci som potrela vodou a dala na mriežku vychladnúť.Netrpelzivo som čakala,kým aspoň trochu vychladne,aby som ho mohla ochutnať.Nakoniec som sa dočkala. S výsledkom som bola spokojná.