Prívarok
	        Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi 
	        Autor receptu: blissofplants
	         
	        
	        Nie som si stopercentne istá, ktorý druh 
tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' *. Ani za svet ma nenapadne  v rodnom jazyku názov tohto 
druhu. V surovinách zadám zelená dlhá 
tekvica nech si trochu 'zjednoduším život'.😉 Krásnu sobotu všetkým 🤗
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Na zohriatom oleji opražíme pór nakrájaný na krúžky (biela časť) so stonkovým zelerom a cesnakom, nakrájanými nadrobno. 
 - Pridáme nadrobno nakrájaný zemiak, postrúhanú zelenú tekvicu, bobule borievky a štipku rasce.
 - Za občasného miešania varíme približne 20 minút. Dobre ochutíme. 
 - Pridáme ovsenú smotanu (alebo smotanu podľa chuti) a varíme, kým zemiaky nezmäknú. 
 - Na záver nesmie chýbať čerstvý kôpor. Dochutíme, ak treba. 
 - Na menšej panvici si na oleji do zlatista opražíme šampiňóny s červenou paprikou nakrájanou na krúžky. Podávame s prívarkom.