Prívarok
Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi
Autor receptu: blissofplants
Nie som si stopercentne istá, ktorý druh
tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' *. Ani za svet ma nenapadne v rodnom jazyku názov tohto
druhu. V surovinách zadám zelená dlhá
tekvica nech si trochu 'zjednoduším život'.😉 Krásnu sobotu všetkým 🤗
2 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na zohriatom oleji opražíme pór nakrájaný na krúžky (biela časť) so stonkovým zelerom a cesnakom, nakrájanými nadrobno.
- Pridáme nadrobno nakrájaný zemiak, postrúhanú zelenú tekvicu, bobule borievky a štipku rasce.
- Za občasného miešania varíme približne 20 minút. Dobre ochutíme.
- Pridáme ovsenú smotanu (alebo smotanu podľa chuti) a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
- Na záver nesmie chýbať čerstvý kôpor. Dochutíme, ak treba.
- Na menšej panvici si na oleji do zlatista opražíme šampiňóny s červenou paprikou nakrájanou na krúžky. Podávame s prívarkom.