Prívarok

Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi

Autor receptu: blissofplants

Nie som si stopercentne istá, ktorý druh tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' *. Ani za svet ma nenapadne v rodnom jazyku názov tohto druhu. V surovinách zadám zelená dlhá tekvica nech si trochu 'zjednoduším život'.😉 Krásnu sobotu všetkým 🤗

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na zohriatom oleji opražíme pór nakrájaný na krúžky (biela časť) so stonkovým zelerom a cesnakom, nakrájanými nadrobno.
  2. Pridáme nadrobno nakrájaný zemiak, postrúhanú zelenú tekvicu, bobule borievky a štipku rasce.
  3. Za občasného miešania varíme približne 20 minút. Dobre ochutíme.
  4. Pridáme ovsenú smotanu (alebo smotanu podľa chuti) a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
  5. Na záver nesmie chýbať čerstvý kôpor. Dochutíme, ak treba.
  6. Na menšej panvici si na oleji do zlatista opražíme šampiňóny s červenou paprikou nakrájanou na krúžky. Podávame s prívarkom.