Zemiakovo-škvarkové pagáče (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Nikto im neodolá.
24 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 160-170 °C |
Postup- Do misky si dáme múku a urobíme jamku.Do nej rozmrvíme droždie,zalejeme trochou mlieka a pridáme troška cukru.Necháme kvások napučať a postupne pridáne ostatné sudoviny.
- Zemiaky pretlačíme,
- a vypracujeme cesto.Ja som to robila rukou asi 5 min.Musí ostať čista miska aj ruka,alebo varecha.Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť.
- vykysnúte cesto vyvaľame a poskladáme ako listkové.Necháme ho 15 min.podkýsnuť ,
- a cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
- Ukládame na výmastený plech natrieme rozšľahaným vajcom,posypeme sezamom,alebo rascou a necháme 10-15 min podkysnúť a upečieme.
|