Zemiakovo-škvarkové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Nikto im neodolá.

24
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky si dáme múku a urobíme jamku.Do nej rozmrvíme droždie,zalejeme trochou mlieka a pridáme troška cukru.Necháme kvások napučať a postupne pridáne ostatné sudoviny.
  2. Zemiaky pretlačíme,
  3. a vypracujeme cesto.Ja som to robila rukou asi 5 min.Musí ostať čista miska aj ruka,alebo varecha.Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť.
  4. vykysnúte cesto vyvaľame a poskladáme ako listkové.Necháme ho 15 min.podkýsnuť ,
  5. a cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
  6. Ukládame na výmastený plech natrieme rozšľahaným vajcom,posypeme sezamom,alebo rascou a necháme 10-15 min podkysnúť a upečieme.