Pridáme k ním uvarené zemiaky a postupne po troche hrubú múku podľa potreby.
Malo by nám vzniknúť "haluškové" cestíčko. Ochutíme ho soľou, bielym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Z cesta formujeme dvoma lyžicami knedličky a hádžeme ich do vriacej osolenej vody. Vyberáme ich hneď ako vyplávajú na povrch.
Pripravíme si šalotky a cesnak - očistíme ich a nadrobno nakrájame.
V panvici rozohrejeme malé množstvo oleja, pridáme knedličky a na silnejšom plameni opekáme cca 5 minút. Pridáme šalotku, cesnak
a smrčky. Nám sa ich podarilo nájsť len zopár menších a jeden veľký :( Všetko spolu na panvici opekáme, občas zľahka poprehadzujeme. Keď cesnak a cibuľka začnú chytať farbu, prilejeme trochu vody a panvicu prikryjeme.
Po cca 5 minútach pridáme fazuľkové strúčiky, čierne korenie a panvicu opäť prikryjeme.
Dusíme, kým nie sú fazuľkové lusky uvarené, ale stále chrumkavé. Jedlo dochutíme pastou z medvedieho cesnaku (100g medvedí cesnak, 100 ml rastlinný olej, 5g soľ- rozmixovať) a pridáme cele listy medvedieho cesnaku. Premiešame a ihneď podávame.