Zemiakovo - petržlenové karí (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Zemiaky (čím menšie, tým lepšie) uvaríme v šupke, potom ošúpeme.
  2. Pripravíme ostatné suroviny.
  3. Kešu orechy, zázvor a 60g petržlenovej vňate rozmixujeme s hrnčekom vody. Odložíme bokom.
  4. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji.
  5. Pridáme zemiaky (moje boli trochu väčšie -prekrojila som ich na polovice)
  6. kurkumu, čili, soľ a drvené koriandrové semienka. Premiešame a popražíme cca 3 minúty.
  7. Pridáme nakrájané paradajky a povaríme ďalšie 3 minúty.
  8. Pridáme rozmixované kešu s petržlenovou vňaťou. Podľa potreby môžeme pridať vodu. Povaríme 5-10 minút. Ja som panvicu aj prikryla. Odstavíme pridáme zvyšnú nasekanú petžlenovú vňať, premiešame a podávame.
  9. Link na pôvodný recept: http://aromatic-cooking.blogspot.sk/2012/12/potato-parsley-curry.html