Zemiakovo - mrkvový šalát so šošovicou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Veľkozrnnú šošovicu si na 2 hodiny namočíme do vody.
  2. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vode. Mrkvu očistíme a nakrájame na krúžky. Rozložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme 20 minút. V polovici pečenia mrkvu premiešame.
  3. Červenú šošovicu uvaríme vo vode domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.
  4. Uvarené zemiaky prudko zchladíme, ošúpeme a nakrájame na krúžky. Pridáme upečenú mrkvu. Medzitým varíme namáčanú veľkozrnnú šošovicu.
  5. Už uvarenú červenú šošovicu pridáme k zemiakom.
  6. Cibuľu nakrájame na prúžky, jarnú cibuľku na krúžky. Pridáme k šalátu.
  7. Na záver pridáme uvarenú, scedenú veľkozrnnú šošovicu.
  8. Na zálievku si pripravíme chilli papričku a cesnak. Ja som mala mladý a drobný cesnak, preto je strúčikov viac.
  9. Chilli papričku nakrájame, cesnak pretlačíme a pridáme olej, balzamikový ocot, med, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame. Zálievkou prelejeme šalát, pridáme rukolu a premiešame.
  10. Inšpirované receptom z časopisu Gurmet. Ak v zálievke vynecháte med, je recept vhodný aj pre vegánov.