Zemiakovo-kapustový šalát

Autor receptu: motyka

Recept som dostala od mamky jednej mojej kamarátky. Nie je náročný na prípravu ani veľmi na suroviny a je pritom dobrý a v našej rodine obľúbený. Väčšinou ho pripravujem na menšie oslavy v rodine, ako doplnok k studenej mise.

8-10
porcií
25 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si väčšiu misu - najlepšie vandlík. Sterilizovanú kapustu necháme odkvapkať cez sitko a potom porežeme na menšie kúsky. Uvarené a olúpané zemiaky pokrájame krájačom na šalát, vajíčka - krájačom na vajíčka.Cibuľu a pôr / nemusí byť/ porežeme na drobno. Chvíľku orestujeme na panvici, na trošičke masla a necháme vychladnúť. Všetky ostatné suroviny pridáme k zemiakom , dobre premiešame, pridáme tatarskú omáčku, sladkú smotanu, vegetu a čierne korenie. Dobré premiešame. Pokiaľ je šalát veľmi hustý /suchý/ pridáme ešte buď tatarskú, alebo môžme pridať jogurt, alebo kyslú smotanu, alebo sladkú smotanu. / Záleží aká kyslá bola kapusta/. Tu sme nepoužili mäkkú salámu.
  2. Šalát môžme vylepšiť pridaním salámy, ktorú sme porezali na malé kúsky. Pridáme do šalátu. Konzumujeme buď samostatne s chlebom alebo pečivom - na studenú večeru, alebo ako doplnok na slávnostnejší obed k studenej mise. Šalát necháme odležať v chladničke aspoň 1 hodinu.