Zemiakovo-cesnaková polievka
Autor receptu: katie2607
Recept som našla na internete a upravila podľa svojej chuti. Polievka celej rodine veľmi chutila. V základnej podobe je to lacné rýchle jedlo, užitočné najmä v čase chorôb. Pre chutnejšiu "gazdovskú" verziu môžme pridať údené mäsko alebo syr.
4 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masti alebo oleji opražíme pretlačený cesnak (alebo celý, ak ho chcete na konci vyhodiť).
- Prisypeme na kúsky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou, pridáme mletú rascu a soľ. Varíme, kým nie sú zemiaky takmer mäkké.
- Polievku zahustíme zásmažkou z masti (oleja), hladkej múky a sladkej papriky.
- Na záver pridáme majoránku, varíme asi tak 1 min.
- Dochutiť môžme ešte krutónkami, kúskami údeného mäska (povaríme už so zemiakmi), alebo kúskami údeného syra (nie strúhaného, lebo by vznikla zbitá masa). Polievka získa "gazdovskú" chuť. Tak nech chutí!