Zemiakovo-cesnaková polievka

Autor receptu: katie2607

Recept som našla na internete a upravila podľa svojej chuti. Polievka celej rodine veľmi chutila. V základnej podobe je to lacné rýchle jedlo, užitočné najmä v čase chorôb. Pre chutnejšiu "gazdovskú" verziu môžme pridať údené mäsko alebo syr.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masti alebo oleji opražíme pretlačený cesnak (alebo celý, ak ho chcete na konci vyhodiť).
  2. Prisypeme na kúsky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou, pridáme mletú rascu a soľ. Varíme, kým nie sú zemiaky takmer mäkké.
  3. Polievku zahustíme zásmažkou z masti (oleja), hladkej múky a sladkej papriky.
  4. Na záver pridáme majoránku, varíme asi tak 1 min.
  5. Dochutiť môžme ešte krutónkami, kúskami údeného mäska (povaríme už so zemiakmi), alebo kúskami údeného syra (nie strúhaného, lebo by vznikla zbitá masa). Polievka získa "gazdovskú" chuť. Tak nech chutí!