Zemiakové toliare so smrčkami a s ovčím syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a najemno postrúhame. Postrúhané a dobre vychladené zemiaky zmiešame s múkou a vajíčkami a osolíme. Vznikne mierne lepkavé cesto, z ktorého vytvarujeme toliare, ktoré uvaríme v osolenej vode.
  2. Koreňovú zeleninu ošúpeme a nakrájame na rezančeky, osolíme a sparíme. Medvedí cesnak narežeme na rezančeky.
  3. Na panvičke necháme stopiť maslo, do ktorého vložíme uvarené zemiakové cestoviny, smrčky, rezaný cesnak, posolíme, prehodíme a servírujeme na tanier. Na hotové zemiakové cestoviny rozdrobíme ovčí syr a posypeme zeleninou.