Zemiakové toliare so smrčkami a s ovčím syrom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a najemno postrúhame. Postrúhané a dobre vychladené zemiaky zmiešame s múkou a vajíčkami a osolíme. Vznikne mierne lepkavé cesto, z ktorého vytvarujeme toliare, ktoré uvaríme v osolenej vode.
- Koreňovú zeleninu ošúpeme a nakrájame na rezančeky, osolíme a sparíme. Medvedí cesnak narežeme na rezančeky.
- Na panvičke necháme stopiť maslo, do ktorého vložíme uvarené zemiakové cestoviny, smrčky, rezaný cesnak, posolíme, prehodíme a servírujeme na tanier. Na hotové zemiakové cestoviny rozdrobíme ovčí syr a posypeme zeleninou.
|