Zemiakové šúľance s bryndzou a opečenou slaninou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Na prianie manžela sme dnes mali na obed šúľance s bryndzou.

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky varené v šupke som očistila. Očistené vážili 1 kilogram. Odvážila som si 400 g hrubej múky.Na pomúčenú podložku som všetky zemiaky postrúhala na jemno.
  2. Nastrúhané zemiaky som posypala 1,5 čl soli. Postupne som pridávala do zemiakov z odváženej múky. Zamiesila som cesto.
  3. Trochu z odváženej múky som si nechala na podsypávanie. Cesto som rozdelila na polovicu. Z každej som sformovala valec. Z neho som odkrajovala. Každé odkrojené cesto som sformovala do valca.
  4. Ten som krájala na asi 1,5 - 2 cm kúsky. Trochu som ich pogúľala po podložke, sformovala som šúlance. Hotové som ukladala na tácky, aby sa mi ľahšie prenášali.
  5. Dala som roztopiť maslo s domácou bravčovou masťou.
  6. Šúlance som varila vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávali na povrch. Sitkom som ich vybrala , trochu prepláchla studenou vodou.
  7. Dala som ich na roztopené maslo s masťou. Slaninu som pokrájala na kocky, opiekla.
  8. Šúľance som naložila na tanier, každý si na ne rozmrvil bryndzu, posypal opečenou slaninou. Trochu som ich ešte poliala výpekom zo slaniny. Kto chce, môže si dať aj kyslú smotanu. Pripravená nakrájaná mladá cibuľka zostala v hanbe na linke:-) Čo spraviť skôr? Odfotiť jedlo, alebo ho ísť zjesť? Takže toto bol môj hlavný chod. Podotýkam, že som si naložila na dezertný tanier.
  9. Toto bol môj dezert po obede:-) Ako ich máte radšej vy?