Zemiakové strapačky so špenátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiakové halušky naparíme na pare, premiešame s masťou a osolíme. Cibuľu orestujeme zľahka domäkka, pridáme rozmrazený špenát a pomaly zahrievame za občasného miešania na 65–70 °C. Pridáme prehriate strapačky a dochutíme soľou, nastrúhaným cesnakom a zjemníme smotanou. Uchováme na teple, max. však na 75 °C (inak špenát začne tmavnúť).
- Slaninu opečieme a do výpeku dáme cibuľku na ozdobu. Vajce uvaríme namäkko alebo dostratena a spolu so slaninou položíme na špenátové strapačky.
- Náš tip: Listy čerstvého špenátu treba hneď prebrať, neskladujeme ich, lebo rýchlo vädnú a strácajú nutričnú hodnotu. Zo začiatku ich varíme neprikryté v dostatočnom množstve osolenej vriacej vody, aby nestratili svoju sýtozelenú farbu. Mladý špenát sa varí asi 3 minúty, starší alebo zimný asi 8–10 minút.
|