Zemiakové placky zo zemiakovej kaše (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Kto by nepoznal staré dobré zemiakové placky. Zostala mi z obeda zo včera zemiaková
kaša, vajce z potierania pagáčov, tak ma napadlo, že spravím zemiakové placky k
šošovicovej polievke na kyslo a vznikla lacná a chutná rýchlovka. Recept skôr posúvam
ako šikovnú inšpiráciu lacného rýchleho obeda po drahých a na prácu náročných
sviatočných jedlách, možno príde vhod.
5 minút príprava |
10 - 15 minút na 90 - 100 °C |
Postup
- Do hotovej zemiakovej kaše som ešte pridala soľ podľa chuti.
Ja robím zemiakovú kašu s vodou, ale môže byť aj tradične pripravovaná, aká vám doma práve zvýšila.
- Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením,
- ...majoránkou,...
- ...pridala som prelisovaný cesnak,...
- ...rozšľahané vajce, ešte som dve vajcia vyklepla a pridala k zemiakovej kaši a všetko som zmiešala.
- Pridala som múku, ktorou som zmes zahustila asi na konzistenciu...
- ...liateho cesta a ešte raz dobre zmiešala.
- V panvici som rozpálila olej a vkladala som kôpky pripraveného cesta, rovnomerne som ich rozotrela na požadovanú hrúbku a vypražila z oboch strán do zlato-červenej farby a pekne chrumkava asi 5- 7 minút z každej strany.
- Podávala som ich horúce k šošovicovej polievke na kyslo na obed, na večeru vypražím zvyšok a budú k čaju.
Recept dávam ako inšpiráciu na rýchle a lacné jedlo k obedu a k večeri, navyše netreba strúhať zemiaky a chutné jedlo je raz-dva na stole.