Zemiakové placky zo zemiakovej kaše (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Kto by nepoznal staré dobré zemiakové placky. Zostala mi z obeda zo včera zemiaková kaša, vajce z potierania pagáčov, tak ma napadlo, že spravím zemiakové placky k šošovicovej polievke na kyslo a vznikla lacná a chutná rýchlovka. Recept skôr posúvam ako šikovnú inšpiráciu lacného rýchleho obeda po drahých a na prácu náročných sviatočných jedlách, možno príde vhod.

5 minút
príprava
10 - 15 minút
na 90 - 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hotovej zemiakovej kaše som ešte pridala soľ podľa chuti. Ja robím zemiakovú kašu s vodou, ale môže byť aj tradične pripravovaná, aká vám doma práve zvýšila.
  2. Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením,
  3. ...majoránkou,...
  4. ...pridala som prelisovaný cesnak,...
  5. ...rozšľahané vajce, ešte som dve vajcia vyklepla a pridala k zemiakovej kaši a všetko som zmiešala.
  6. Pridala som múku, ktorou som zmes zahustila asi na konzistenciu...
  7. ...liateho cesta a ešte raz dobre zmiešala.
  8. V panvici som rozpálila olej a vkladala som kôpky pripraveného cesta, rovnomerne som ich rozotrela na požadovanú hrúbku a vypražila z oboch strán do zlato-červenej farby a pekne chrumkava asi 5- 7 minút z každej strany.
  9. Podávala som ich horúce k šošovicovej polievke na kyslo na obed, na večeru vypražím zvyšok a budú k čaju. Recept dávam ako inšpiráciu na rýchle a lacné jedlo k obedu a k večeri, navyše netreba strúhať zemiaky a chutné jedlo je raz-dva na stole.