Zemiakové placky - haruľa (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica pridávam fotorecept, možno už tisíci z rôznych web stránkach, ja ho mám od mojej babky, aj pokračovanie od mojej mamičky, povedala som si, ponúkam pre inšpiráciu. jednu radu pridávam , robila som s veľmi kvalitných zemiakov, žiadna čierna voda , a keby aj , pribežne počas strúhania , treba priliať trochu šťavy z citróna,hneď premiešať.

5
porcií
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. postrúhame zemiaky , pridáme 2 polievkove lyžice kyslej smotany /ZEMIAKY SOM MALA VEĽMI KVALITNÉ , ŽIADNA ŠKROBOVÁ VODA / doporučujem , keby sa púšťala zo zemiakov voda, určite ju zlejte , a keby zemiaky černeli , prilejte trochu šťavy z citóna,
  2. prilejeme 50 ml smotana na šľahanie
  3. pridáme 1 celé vajce
  4. pridáme 3 strúčky cesnaku, neudávala som v postupe soľ , lebo na soli som rozotrela cesnak
  5. prisypeme korenie majoránku , hlavne podľa chuti , kto ako má rád, ja som dala jednu kávovú lyžičku , mleté čierne krorenie tiež podľa chuti ja osobne sa s majoránku moc nekamarátim , do placiek mi nevadí , tam sa to žiada
  6. zemiakovu zmes dobre premiešame , ideme pridať
  7. 3 polievkové lyžice hladkej múky , dobre premiešame
  8. na panvicu dáme cc.2 polievkove lyžice olej fritol /ja robím len s olejom fritol/
  9. do panvice s horúcim olejom dávam tri kopčeky , rozotriem na placku a
  10. prikryté smažím , ale len jednu stranu placiek pri smažení prikrývam , potom už nechám odokrytú panvicu
  11. hotové vyberieme , ukladáme na papierový obrúsok
  12. veru by som si hneď pochutila :-)
  13. foto , skúsila som aj so slaninkou , ako spomínala @evanaaaa , z mangalice malý plátok pokrájame na mini kocky, pridáme do cesta , môžem doporučiť kto má rád vôu nielen cesnaku ale aj slaninky .